Sfaturi importante despre care trebuie sa tinem cont cand amenajam sau reamenajam o baie

O baie amenajata modern aduce un plus de valoare casei tale, transformand-o intr-un loc mai primitor si modern, adaptat dorintelor si nevoilor tale.

Iata cateva sfaturi importante de care trebuie sa tii cont cand vrei sa investesti in amenajarea sau reamenajarea baii casei tale:

Fereastra din dus

Desi un ventilator este bun, o ventilatia naturala prin adaugarea unei ferestre este mult mai buna impotriva umiditatii care apare in mod constant in baie si impotriva mirosurilor neplacute.

Pentru intimitata dumneavoastra, nu uitati sa optati pentru folosirea unui geam mat.

Un singur perete pentru instalatiile sanitare

Lavoarul,cada/cabina, vasul de WC sa fie pe acelasi perete in cazul in care spatiul ne permite acest lucru. Acest tip de baie nu implica interventii speciale pentru racordul la apa si canalizare.

Ascunde rezervorul toaletei

Nu doar ca ne ajuta sa salvam spatiul mult dorit, dar wc-urile cu rezervor ascuns contribuie si la imbunatatirea designului toaletei.

Wc-urile cu rezervor ascuns se incadreaza perfect in decorul bailor moderne, dar si celorlalte tipuri de bai.

Alege placile de gresie si faianta potrivite

Veti avea de ales dintr-o multime de modele de texturi. Insa, pentru o siguranta sporita, trebuie sa alegi cu grija gresia pentru podeaua dusului.

Alege placi de dimensiuni mici, cu textura, pentru a impiedica alunecarea atunci cand aceasta devine uda.

Daca baia este una de o dimensiune mica, o textura de culoare deschisa va face baia sa para mai spatioasa, pe cand o textura de culoare mai inchisa o va face sa para mai restransa ca marime.

Majoritatea placilor moderne de gresie se curata usura si au o rezistenta buna impotriva mucegaiului.

Montati o cada doar daca o folositi

Majoritatea persoanelor aleg sa-si monteze o cada in baie doar ca “asa trebuie”.

In realitate, trebuie sa ne gandim daca aceasta este cu adevarat folositoare. Daca nu o folosim, o simpla cabina de dus e mai mult decat suficient. In plus, trebuie sa ne gandim si la spatiul pe care aceasta l-ar salva, mai ales in cazul unei bai de mici dimensiuni.

Desigur, daca planuim sa vindem locuinta in viitorul apropiat, am putea sa ne gandim ca o cada va putea aduce un plus la vanzarea acesteaia.

Iluminarea baii

Baile sunt de obicei mai private de lumina, de aceea trebuie sa avem grija ca baia sa fie iluminata corect.

O lumina prea puternica va putea transforma baia intr-un loc neprimitor, dar nici o lumina prea slaba nu este printre cele mai fericite variante.

Iluminarea insuficienta a oglinzii,pozitionarea unei plafoniere cu lumina insuficienta in mijlocul tavanului, sunt printre cele mai frecvente greseli care sunt facute la amenajarea unei bai.

Pentru a avea o baie iluminata corect trebuie sa avem grija ca zonele ca cele de spalat, machiat, barbierit sa fie iluminata mai puternic, iar celelalte zone sa fie iluminata mai slab pentru a crea un ambient mai placut.

In zona oglinzii, este recomandata folosirea becurilor cu lumina alba pentru o redarea mai buna a nuantei pielii.

Tu cum ai de gand sa-ti amenajezi sau reamenajezi locuinta?