Cand este momentul sa-ti cumperi propria locuinta

Daca nu ai inca propria locuinta, cumpararea uneia este un lucru pe care l-ai luat sau ar trebui luat in calcul.

Chiriile prea mari, statul cu parintii la o varsta inaintata, sunt lucruri care te-au facut probabil,  sa te gandesti deja la acest pas.

Dar, care este cel mai potrivit moment pentru a face acest pas important?

In afara de partea financiara, care este printre cele mai importante aspecte, mai sunt si alte lucruri despre care trebuie sa stim.

Primavara este momentul cand piata imobiliara iese din hibernare, iar anunturile imobiliare cresc in numar mare. Insa faptul ca avem un numar mare de optiuni, nu inseamna neaparat ca este si cel mai potrivit moment pentru achizitionarea unei locuinte.

Majoritatea persoanelor prefera sa-si cumpere o casa in perioada primaverii, deoare au astfel timp sa inceapa eventualele lucrari de intretinere si reparare a locuintei pana la venirea toamnei.

Familiile cu copii, pe de alta parte, prefera sa faca acest pas pana in luna iunie, cand copiii sunt in perioada vacantei de vara.

Cumpara o casa de Craciun

Aproape nimeni nu cauta sa-si cumpere o casa in ziua de Craciun. Fie ca esti crestin sau nu, cumpararea unei case in apropriea Craciunul poate fi o miscare castigatoare.

De ce e bine sa-ti cumperi o casa in aceasta perioada?

  • De obicei oamenii sunt intr-o stare mai buna datorita Craciunului, deci ii poti convinge sa platesti un pret mai mic.
  • Luna Decembrie este o luna in care multe preturi pentru locuinte scad.
  • Toti ne dorim sa avem bani, in special de sarbatori. Vanzatorul ar putea fi tentat sa scada din pret pentru a obtine banii din vanzarea casei inainte de Craciun.

Totusi, nu trebuie neglijat faptul ca este mai greu de gasit o agentie sau o persoana disponibila sa-ti vanda casa in aceasta perioada.

Trebuie retinut ca oamenii si nevoile lor sunt diferite, ce este valabil pentru o persoana nu este aplicabil la alta. Astfel, nici o perioada nu poate fi considerata perfecta,  depinde in mare parte de ceea ce avem nevoie.

Alegerea unei case nu trebuie facuta in graba. Daca o casa ni se pare perfecta, n-ar trebui sa ne grabim la achizitionarea ei, ci sa mai studiem in continuare si alte optiuni. Nu se stie ce oferte mai putem gasi.